Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2010-11



1. Οι ομάδες χωρίζονται με κλήρωση σε 8 ομίλους με βαθμολογία και επικεφαλής τις 8 φιναλίστ του πρωταθλήματος 2009-2010 με τη σχετική κατάταξη
2. Προκρίνονται στην 2η φαση του πρωταθλήματος οι 2 πρωτες ομάδες κάθε ομίλου. Στη συνέχεια πραγματοποιουνται αγώνες μονής πρόκρισης μεταξύ:
Α1-Β2, (α)
Β1-Α2, (β)
Γ1-Δ2, (γ)
Δ1-Γ2, (δ)
Ε1-ΣΤ2, (ε)
ΣΤ1-Ε2, (στ)
Ζ1-Η2, (ζ)
Η1-Ζ2 (η)



Στη συνέχεια δημιουργόυνται 2 όμιλοι 4 ομάδων ως εξής:
Α1 ΟΜΙΛΟΣ           
νικητής α
νικητής γ
νικητής ε
νικητής ζ

Β1 ΟΜΙΛΟΣ
νικητής β
νικητής δ
νικητής στ
νικητής η
Οι 2 πρώτες ομάδες των ομίλων προκρίνονται στην ημιτελική φάση και αγωνίζονται ως εξής:
Α1(1)-Β1(2), Β1(1)-Α1(2)

3. Σε περίπτωση ισοβάθμιας 2 ομάδων στη φάση των ομίλων, η πρόκριση εξαρτάται κατά σειρά προτεραιότητας από 1ον). Το μεταξύ τους αποτέλεσμα, 2ον).Την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων, 3ον).Την καλύτερη επίθεση και 4ον). Αγώνας μπαράζ.
4. Σε περίπτωση ισοβαθμίας 3 ή περισσοτέρων ομάδων προκρίνονται οι ομάδες με βάση τα παρακάτω κριτήρια κατά σειρά προτεραιότητας: 1ον). Τα μεταξύ τους αποτελέσματα, 2ον). Την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ των ισόβαθμων μόνο ομάδων παιχνίδια, 3ον). Την καλύτερη επίθεση, 4ον). Την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των παιχνιδιών του ομίλου, 5ον).Δευτερος γύρος αγώνων.
5. Στα νοκ-άουτ παιχνίδια σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση 30 λεπτών και πέναλτι αν χρειαστεί (5:5) και (1:1)
6. Η έναρξη των αγώνων ορίζεται στις 17.15 και οι ομάδες θα πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα. Να σημειωθεί ότι το Π.Γ. ανοίγει στις 15.00
7. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί στο Π.Γ. και τους έχει εκδοθεί κάρτα μέλους βάση της οποίας συμπληρώνεται το φύλλο αγώνος. Για την προμήθεια της κάρτας μέλους απαιτείται από τους φοιτητές μια φωτογραφία, το πάσο ή βιβλιάριο σπουδών και μια ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο ή ομαδική κατάσταση με υπογραφή του ιατρού του Π.Γ. εφόσον δοθεί αυτή η επιλογή από τη διοργανώτρια αρχή. Οι εγγραφές γίνονται στη γραμματεία του Π.Γ. καθημερινά τις ώρες 8.00-13.30 και 15.00-19.30. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι φοιτητές του Α.Π.Θ.
8. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής φοιτητής που ορκίστηκε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Φοιτητής ο οποίος κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος (με συμμετοχή) παίρνει πτυχίο διατηρεί το δικαίωμα συμμετοχής.
9. Επιτρέπεται η συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών με το οικείο τμήμα
10. Οι αγώνες διαρκούν 90 λεπτά (2´45΄). Η διάρκεια της ανάπαυσης είναι 10 λεπτά.
11. Η βαθμολογία είναι 3-1-0 αντίστοιχα νίκη – ισοπαλία - ήττα
12. Οι φιναλίστ τίθενται επικεφαλείς των ομιλών του επόμενου πρωταθλήματος
13. Οι κάρτες δεν μεταφέρονται σε επόμενους αγώνες
14. Δυο κίτρινες κάρτες στον ίδιο αγώνα (=κόκκινη) τιμωρούνται με ποινή μιας αγωνιστικής.
15. Αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα στην περίπτωση του τελευταίου παίκτη τιμωρείται με μια αγωνιστική
16. Παίκτης που αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα (χειροδικία, αντιαθλητική συμπεριφορά, εσκεμμένο χτύπημα αντίπαλου κ.τ.λ.) τιμωρείται με 2 αγωνιστικές και αν κριθεί υπότροπος αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.
17. Αποβολή παίκτη στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του, η συνεπαγόμενη ποινή, εκτίετε στο επόμενο πρωτάθλημα
18. Η οργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα επιβολής ποινών πέραν του διαιτητή ακόμα και μετά την λήξη του αγώνα (π.χ. συμπλοκή αντιπάλων στα αποδυτήρια, προπηλακισμός διατηρών κατά την αποχώρηση τους κ.τ.λ.).
19. Επιτρέπονται 4 αλλαγές παικτών πέραν αυτής του τερματοφύλακα (4+1).
20. Το δικαίωμα ένστασης ισχύει μόνο για 30 λεπτά μετά την λήξη του αγώνα και εφ’ όσον έχει ενημερωθεί ο διαιτητής όσο διαρκεί το παιχνίδι
21. Συγκροτείται επιτροπή ενστάσεων, αποτελούμενη από τα 3 μόνιμα μέλη και 3 αναπληρωματικά, η οποία θα οριστεί κατά την διαδικασία κλήρωσης από τους εκπροσώπους των ομάδων.
22. Η οργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα αναβολής αγώνων, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο (π.χ. υποχρέωση αγώνων πανεπιστημιακής ομάδας)
23. Η οργανώτρια αρχή μπορεί να αναβάλλει αγώνα του πρωταθλήματος, κατόπιν αιτήματος ομάδας αφού αξιολογήσει τους λόγους που επικαλείται και εφόσον εξασφαλίσει την συναίνεση της αντιπάλου ομάδας. Σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα που δεν προσέρχεται χάνει το παιχνίδι ενώ η διοργανώτρια αρχή επιφυλάσσεται για την εφαρμογή του άρθρου 26.
24. Οι διαιτητές του πρωταθλήματος ορίζονται από την επιτροπή διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Μ. και το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο δε φέρει καμία ευθύνη για ορισμό ή αξιολόγηση διαιτητών. Εξαιρείται η περίπτωση που διαιτητής σπουδάζει ή εργάζεται σε οικείο τμήμα με αυτό που αγωνίζεται οπότε στην περίπτωση αυτή γίνεται διαφορετικός ορισμός.
25. Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν προπονήσεις στο μεγάλο μόνο γήπεδο για 1.30 ώρα εφόσον δεν εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του Π.Γ. (δηλ. αν δεν υπάρχει αγώνας του πρωταθλήματος ή αν δεν έχει προγραμματιστεί κάτι άλλο στο γήπεδο από το Π.Γ.) Με ένα τηλέφωνο στο 2310 992672 στη γραμματεία του Π.Γ. τις ώρες 15.00-19.30 θα μπορούν να ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα του γηπέδου.
26. Ομάδα που δεν συμμετέχει σε προγραμματισμένο αγώνα αδικαιολόγητα αποκλείεται από τη συνέχεια του πρωταθλήματος
27. Οι ημερ/νιες ορισμού των αγώνων καθορίζονται από τη διοργανώτρια αρχή με βάση τις ημέρες προτίμησης των αγώνων, την κλήρωση των ομίλων, τις πανεπιστημιακές αργίες, το πρόγραμμα λειτουργίας του Π.Γ. και τις εξεταστικές περιόδους των συμμετεχόντων (εφόσον δηλωθούν).
28. Σε περίπτωση που δυο ομάδες σε έναν αγώνα έχουν τα ίδια χρώματα στολής, μετά από κλήρωση η μία από τις δυο φοράει διακριτικά ή στολή άλλου χρώματος που προμηθεύεται από το Π.Γ.
29. Η επικοινωνία γίνεται μόνο με τους εκπροσώπους των ομάδων που έχουν δηλωθεί στη φόρμα συμμετοχής. Η επικοινωνία γίνεται μόνο ηλεκτρονικά (e-mail) και σε εξαιρετικές περιπτώσεις τηλεφωνικά. Επίσης οι εκπρόσωποι των ομάδων υποχρεούνται να ενημερώνονται καθημερινά για τα νέα, τις αλλαγές , το πρόγραμμα του πρωταθλήματος μέσα απo την επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος www.authsoccer.blogspot.com
30. Η οργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα επίλυσης προβλημάτων ή περιπτώσεων που δεν προβλέπονται από τον παρόντα κανονισμό, καθώς και το δικαίωμα τροποποίησης της σειράς των αγώνων
31. Η αντιπροσωπευτική ομάδα του ΤΕΦΑΑ δεν μπορεί να αλλάξει τη σύνθεση της ομάδος κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι δηλωθέντες παίκτες (με συμμετοχή) στους 3 πρώτους αγώνες θα είναι αυτοί που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.
32. Οι μονοτμηματικές σχολές και τα ανεξάρτητα τμήματα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα με ΜΙΑ μόνο ομάδα. Σε περίπτωση πολλαπλών συμμετοχών θα δοθεί το δικαίωμα συγχωνεύσεων των ομάδων πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Σε διαφορετική περίπτωση θα διεξαχθούν αγώνες μονής πρόκρισης (μπαραζ) μεταξύ των ομάδων αυτών για τη συμμετοχή στους ομίλους του πρωταθλήματος.
Θεσσαλονίκη 2010
Από την Γραμματεία του Π.Γ.